Shade Sail Boutique  - Nederland

De beproefde zonwering van de Australische specialisten

Wat is een modern schaduwzeil ?

Een schaduwzeil is een moderne oplossing die ontworpen is om schaduw te creëren en u en uw geliefden te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

De moderne schaduwzeilen zijn in de jaren zestig van de vorige eeuw in Austrika ontwikkeld. In essentie een flexibel membraan gespannen tussen verschillende ankerpunten, het schaduwzeil is losjes gebaseerd op een scheepszeil, vandaar de naam. Horizontaal opgehangen tussen de bevestigingspunten wordt het schaduwzeil gebruikt om een schaduwgebied onder het doek te creëren in plaats van de wind op te vangen, het basisontwerp van een scheepszeil. Als een groot doek wordt een schaduwzeil beïnvloed door een sterke wind en hoe groter het oppervlak van het schaduwzeil, hoe groter deze krachten zullen zijn. Om deze reden moeten schaduwzeilen onder spanning worden geïnstalleerd, waarbij de gebogen zijden van een schaduwzeil speciaal zijn ontworpen om spanning toe te laten langs de omtrek.

Afhankelijk van het klimaat kan een schaduwzeil het hele jaar door worden geïnstalleerd (permanent) of in de wintermaanden worden verwijderd (semi-permanent). In landen als Australië en Zuid-Afrika worden schaduwzeilen over het algemeen permanent geïnstalleerd, maar in veel delen van Europa worden ze in de winter verwijderd. Dit is om twee redenen. Ten eerste in geval van sneeuw. Als er sneeuw op het schaduwzeil valt, kan het gewicht van de sneeuw het schaduwzeil of de bevestigingen beschadigen. De tweede reden is het zonlicht. Een schaduwzeil is zeer goed in het blokkeren van zonlicht wat in de zomer zeer gewenst is. In koudere klimaten willen mensen in de wintermaanden echter over het algemeen zoveel mogelijk zonlicht en veel mensen halen het zeil voor de winter naar beneden om zoveel mogelijk licht in hun tuin te laten komen.

Schaduwzeilen zijn wijdverspreid in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Ze worden op grote schaal gebruikt in schaduwrijke kinderspeelplaatsen, om schaduw te bieden op parkeerplaatsen, om zwembaden af te dekken en overal waar bescherming tegen de zon nodig is. Naast het creëren van schaduw is het Australische schaduwzeil speciaal ontworpen om maximale bescherming te bieden tegen de gevaarlijke UV-straling van de zon, waarvan we nu weten dat deze verantwoordelijk is voor de meeste zonnebrand en tevens de belangrijkste factor is die het risico op huidkanker beïnvloedt.The Shade Sail Boutique Europe
Brendan Collis
shade-sail-boutique@ec-suisse.com
+41 76 285 2362 / +44 7925 812 633

Hoofdkantoor
Vy D'echallens 6
1040 Villars Le Terroir
Suisse

sql error = SELECT paypal_active FROM bsf_control_store where control_store_recno = '107'