Shade Sail Boutique Nederland

De beste schaduw voor uw tuin
☰ Menu
Assortiment  

Het schaduwzeil - Vaak gestelde vragen

schaduwzeil tuin - schaduwzeil terras - schaduwzeil terras - intr01 zonwering - zonwering - luifel - intr02 uv-bescherming - schaduwzeil terras - schaduwzeil rechthoek - intr03 schaduwzeil driehoek - schaduwzeil terras - luifel - intr04 zonwering - schaduwzeil driehoek - schaduwzeil tuin - intr05

Wat is een schaduwzeil ?

De oorsprong van het schaduwzeil, zoals de naam al aangeeft, ligt bij de zeilen van de schepen. Een modern schaduwzeil is in wezen een groot doek dat boven een gebied hangt en daaronder een schaduwrijk gebied creëert. Het gebruik van zeilen die van boten zijn verwijderd om schaduw te creëren is gedocumenteerd sinds het tijdperk van de farao's in Egypte. Documenten bewijzen ook dat de Romeinen vaak gebruik maken van schepen die op feestdagen varen om schaduw te creëren voor hun festiviteiten, met name rond het Colosseum in Rome en voor andere grote bijeenkomsten.

Terwijl de moderne schaduwzeilen hun oorsprong vinden in de zeilen van schepen, is de technologie sterk geëvolueerd. De beste moderne schaduwzeilen maken gebruik van geweven stoffen die zijn ontwikkeld om UV-straling tegen te gaan en hebben weinig gemeen met bootzeilen. De gebreide stof laat lucht door de schaduw van het zeil stromen, zodat de warme lucht kan ontsnappen en de schaduwrijke plek zo fris mogelijk blijft. Het gebreide weefsel rekt licht op wanneer het wordt gespannen, zodat er interessante driedimensionale vormen kunnen ontstaan.

Het belangrijkste doel van een schaduwzeil is het creëren van een 'veilige schaduw' waar de schadelijke uv-straling van de zon niet kan binnendringen. Wetenschappers hebben ons al enige tijd gewaarschuwd dat blootstelling aan de uv-stralen van de zon het risico op huidkanker aanzienlijk verhoogt en dit was een van de belangrijkste redenen voor het creëren van het moderne schaduwzeil in landen als Australië en Zuid-Afrika waar de zomerzon zeer gevaarlijk kan zijn. Vanuit deze landen werd het schaduwzeil snel populairder over de hele wereld, omdat men de gezondheidsrisico's van langdurige blootstelling aan de zon begreep.

Is de installatie moeilijk ?

In de meeste gevallen kan iedereen die bekwaam is in doe-het-zelf-zaken een schaduwzeil installeren. Het vereist sterke bevestigingspunten voor elke hoek, die kunnen worden bereikt door gebruik te maken van een geschikte bestaande structuur of door het installeren van palen. Als er palen nodig zijn, moeten deze stevig worden verankerd in cement en sterk genoeg zijn om het schaduwzeil vast te houden. Het schaduwzeil moet worden bevestigd aan de bevestigingspunten met behulp van verstelbare bevestigingen (zie de bevestigingsinformatie hieronder). Indien nodig kan ook een roestvrijstalen ketting worden gebruikt om de afstand verder te vergroten.

Bezoek onze 'Installatiegids' voor meer informatie. U kunt ook de onderstaande video's van belang vinden:

Hoe moet ik mijn schaduwzeil installeren ?

Er zijn geen vaste regels, hoewel we adviseren om, indien mogelijk, een schaduwzeil onder een hoek te plaatsen zodat eventueel regenwater naar de zijkant kan weglopen. Een enkel schaduwzeil of meerdere zeilen kunnen worden gebruikt. Zie onze 'inspiratie' pagina.
schaduwzeil rechthoek - schaduwzeil - schaduwzeil terras - layout01 zonwering - uv-bescherming - schaduwzeil rechthoek - layout02 luifel - schaduwzeil tuin - schaduwzeil driehoek - layout03 zonwering - schaduwzeil tuin - schaduwzeil terras - layout04 schaduwzeil camping - schaduwzeil camping - zonwering - layout05

Waar moet een schaduwzeil worden bevestigd ?

Een Schaduwzeil moet stevig worden vastgezet. Het kan worden bevestigd aan een solide bestaande structuur, normaal gesproken de muur van een huis, of houten / metalen palen kunnen worden gebruikt.

De bevestigingen moeten zeer sterk zijn. De kracht van de wind die het schaduwzeil beïnvloedt wordt op deze bevestigingen overgebracht, dus het gebruik van topkwaliteit bevestigingen en het bevestigen van het schaduwzeil aan een stevige structuur is zeer belangrijk.

Wij adviseren om de onderstaande bevestigingen te gebruiken. Voor elke hoek is een set nodig. Als het bevestigingspunt verder is dan deze maximale afstanden, dan kan een voldoende sterke roestvrijstalen kabel worden gebruikt om de twee te verbinden.

Kan een schaduwzeil in een winderige omgeving worden geïnstalleerd?

Een schaduwzeil van goede kwaliteit, correct geïnstalleerd, is ontworpen om hoge winden te weerstaan. Schaduwzeilen zijn ontworpen om een gespannen structuur te vormen. Onder de juiste spanning wordt het schaduwzeil een relatief stevige vorm die niet flappert in de wind. De kracht van de wind zal door het schaduwzeil worden overgebracht naar de bevestigingspunten, dus de bevestigingen en de bevestigingspunten moeten sterk en stevig zijn.

De hoeveelheid spanning die nodig is voor uw schaduwzeilinstallatie is afhankelijk van de grootte van het schaduwzeil. Voor kleine tot middelgrote schaduwzeilen is ongeveer 30-50Kg spanning nodig op elk bevestigingspunt. Voor grotere zeilen is een hogere spanning nodig. Een spanner moet worden geïnstalleerd op elke hoek om de vereiste spanning te creëren.

De zijkanten van een schaduwzeil zijn gebogen. Dit belangrijke ontwerpkenmerk vermindert het schaduwgebied, maar is essentieel voor het toepassen van de juiste structurele spanning. Als u spanning uitoefent op elk bevestigingspunt, zal de kromming langs elke zijde de toenemende spanning over het oppervlak van het zeil verminderen.

De kwaliteit van het schaduwzeil zal de duurzaamheid ervan beïnvloeden. Hoogwaardige roestvrijstalen bevestigingen en versterkte randen rond het schaduwzeil zijn essentieel als het zeil bestand moet zijn tegen de spankrachten. Eenmaal onder spanning zullen de krachten die de bevestigingspunten beïnvloeden, toenemen bij blootstelling aan de wind.

Kan ik de bevestiging het hele jaar door laten zitten?

Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als uw Shade Sail toch moet worden afgebroken, dan is het gebruik van onze fixeersets een eenvoudige klus die slechts 5 of 10 minuten duurt. Wij adviseren om het schaduwzeil af te breken in de volgende omstandigheden:

Sterke wind: Als er sterke wind wordt voorspeld, is het raadzaam om de schaduw van het zeil naar beneden te halen, want sterke wind zorgt niet alleen voor druk op het schaduwzeil, maar ook en vooral voor de bevestigingspunten.
Sneeuw : Als er sneeuw wordt voorspeld, moeten de schaduwzeilen naar beneden worden gehaald omdat het gewicht van de sneeuw de stof kan uitrekken en enorme spanningen op de bevestigingspunten kan veroorzaken.

Behoudens deze omstandigheden is het gebruikelijk om schaduwzeilen te laten staan.

Hoe kan ik mijn schaduwzeil schoonmaken ?

Wij raden u aan een tuinslang en een zachte borstel te gebruiken om uw zeil te reinigen. Aangezien het schaduwzeil geweven is en elke vezel gecoat is om het UV-bestendig te maken, is het niet aan te raden om een harde borstel of sterke chemische reinigingsmiddelen te gebruiken.

Is een schaduwzeil waterdicht?

Schaduwzeilen zijn speciaal ontworpen om te beschermen tegen de zon en niet tegen de regen. Hun geweven stof is opzettelijk poreus om warme lucht door hen te laten opstijgen en om een eventueel briesje door te laten. Echter, zolang het niet vlak is geïnstalleerd, valt het overgrote deel van de regen op de Sail met stroming naar de randen.

schaduwzeil - schaduwzeil rechthoek - luifel - uv protection 01 schaduwzeil rechthoek - schaduwzeil terras - schaduwzeil tuin - uv protection 02 zonwering - uv-bescherming - schaduwzeil terras - uv protection 03 schaduwzeil - schaduwzeil rechthoek - zonwering - uv protection 04 schaduwzeil tuin - schaduwzeil camping - schaduwzeil tuin - uv protection 05

Waarom kiezen voor een schaduwzeil in plaats van een parasol ?

 • Weinig parasols blokkeren UV, het primaire doel van het schaduwzeil
 • Levensverwachting - zelfs de beste parasols gaan meestal niet meer dan een paar seizoenen mee.
  Goed geïnstalleerd, zal uw schaduwzeil meer dan 10 jaar meegaan, wat betekent dat over de levensduur van het product de schaduwzeil veel kosteneffectiever kan zijn
 • Schaduwzeilen hoeven niet te worden verwijderd accepteren in extreme weersomstandigheden
 • Een schaduwzeil kan een veel groter gebied bestrijken en hoeft niet de hele dag te worden verplaatst als de zon aan de hemel beweegt
 • Een schaduwzeil belemmert het uitzicht niet!
 • Een schaduwzeil kan worden gebruikt om interessante, visueel aantrekkelijke structuren te creëren. Door meerdere zeilen te combineren kunt u uw eigen unieke structuur creëren

Waarom kiezen we onze schaduwzeilen in plaats van een alternatief

Kwaliteit.

Onze schaduwzeilen gebruiken het beste zeildoek, hebben versterkte randen en gebruiken roestvrijstalen bevestigingen van mariene kwaliteit.

Onze schaduwzeilen zijn gemaakt om lang mee te gaan en het doek heeft een garantie van 10 jaar tegen aantasting door UV-straling.

Goedkopere schaduwzeilen zijn beschikbaar, maar deze zullen van mindere kwaliteit zijn:
 • zij gaan niet zo lang mee
 • zij zullen hun UV-bescherming, die vaak op het eindproduct wordt aangebracht, niet behouden in plaats van elke draad voor het weven te coaten
 • zij zullen niet sterk genoeg zijn om dezelfde weersomstandigheden te weerstaan
 • zij zullen minder flexibel materiaal gebruiken dat niet in dezelfde elegante vormen kan worden gespannen als mogelijk is met kwaliteitszeilen in de schaduw

Waarom zijn de schaduwranden van de sjaal geen rechte lijn ?

schaduwzeil camping - schaduwzeil camping - schaduwzeil - Shape 01 luifel - schaduwzeil - uv-bescherming - Shape 02 schaduwzeil driehoek - schaduwzeil tuin - schaduwzeil terras - Shape 03 luifel - schaduwzeil - zonwering - Shape 04
De rand van het schaduwzeil moet worden afgerond om het schaduwzeil tijdens de installatie goed te kunnen spannen. Dit geeft de elegante uitstraling die kenmerkend is voor het schaduwzeil.

Rechte randen zouden het niet mogelijk maken om de schaduw correct uit te rekken, waardoor de structuurflap in de wind zou komen te liggen met ernstige gevolgen voor de bevestigingspunten en de levensduur van het product.

Welke kant moet ik mijn schaduwzeil installeren?

Een schaduwzeil kan in elke richting worden geïnstalleerd. Het enige verschil is dat het versterkte weefsel slechts aan één kant is genaaid. Omdat de UV-bescherming op elke streng van het doek is gecoat, heeft de oriëntatie van het zeil geen invloed op de UV-bescherming.

Wat is het verschil tussen een 'klaar om te installeren' en een 'op maat gemaakt' schaduwzeil?

De 'Ready to Install'-zeiltinten zijn goedkoper, maar ze zijn alleen verkrijgbaar in de meest populaire maten en kleuren zoals gedefinieerd door de fabrikant. Ze zijn vervaardigd in grote aantallen en kunnen 1 / 3 de prijs van een gelijkwaardig op maat gemaakt zeil zijn. Als een van de maten in het 'ready to install' assortiment, kan het de beste oplossing zijn.

Aangepaste zeilkleuren bieden wel extra opties met betrekking tot de afmetingen, hoewel in bijna alle gevallen een kant-en-klaar zeil kan worden gemaakt om te werken.

Heeft u nog andere vragen?

Als u nog meer vragen heeft, gebruik dan het contactformulier uit het menu en we zullen proberen uw eventuele vragen te beantwoorden ...