Shade Sail Boutique Nederland

De beste schaduw voor uw tuin
☰ Menu
Assortiment  

Waarom kiezen voor onze schaduwzeilen ?

Koop bij Shade Sail Boutique omdat onze producten van topkwaliteit betrouwbaar, duurzaam en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn.

schaduwzeil rechthoek - luifel-h1a

schaduwzeil tuin - luifel-h1c
Wij verkopen schaduwzeilen van Australië's bekendste fabrikant, Coolaroo. Coolaroo maakt deel uit van de Gale Pacific groep, 's werelds grootste fabrikant van hoogwaardige schaduwdoeken en het bedrijf dat in de jaren 1960 de UV-blokkerende HDPE-stof creëerde die wordt gebruikt om moderne schaduwzeilen te maken.

In de jaren 1960 hebben onderzoekers het verband aangetoond tussen overmatige blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon en bepaalde vormen van huidkanker. Australië beleefde in die tijd wat de media een huidkankerepidemie noemden, wat de Australische volksgezondheidsinstanties ertoe aanzette actie te ondernemen. Een deel van deze actie bestond erin dat de regering bedrijven aanmoedigde oplossingen te ontwikkelen om zich tegen deze schadelijke UV-stralen te helpen beschermen. Een van de meest succesvolle innovaties die uit dit project voortkwamen, was de ontwikkeling van een nieuwe stof door Gale Pacific die de gewilde hoge mate van UV-bescherming bood.

Dit nieuwe HDPE-weefsel bestond uit strengen HDPE die aan elkaar waren gebreid tot een geweven weefsel. Deze geweven stof absorbeert en blokkeert de schadelijke UV-stralen van de zon, maar laat ook lucht door de stof stromen. Gale Pacific heeft zijn stoffen jarenlang verder ontwikkeld en verbeterd, zodat hun schaduwdoek de allerbeste UV-bescherming biedt. Deze stoffen worden gebruikt door veel van 's werelds topmerken op het gebied van schaduwzeilen, en sommige stoffen worden exclusief gebruikt door hun eigen dochteronderneming, Coolaroo. In heel Australië worden Coolaroo schaduwzeilen veel gebruikt in privé- en openbare omgevingen. Ze worden vaak geïnstalleerd in openbare ruimtes zoals parken, scholen, openbare zwembaden en ook in privéomgevingen zoals tuinen.
Gale Pacific is gevestigd in Melbourne, Australië. Hun marktleidende producten bepalen de normen voor de hele industrie op het gebied van langdurige UV-bescherming.
 luifel - schaduwzeil tuin - h2a schaduwzeil camping - schaduwzeil tuin - h2b zonwering - schaduwzeil tuin - h2c schaduwzeil terras - uv-bescherming - h2d schaduwzeil terras - schaduwzeil driehoek - h2e schaduwzeil - schaduwzeil - h2f
Via hun dochteronderneming Coolaroo, blijft Gale Pacific investeren in technische innovatie voor hun schaduwdoek. Zij zetten de standaard voor de industrie, zowel wat betreft de kwaliteit van hun producten als de bewezen, langdurige UV-bescherming.

Garantie - Coolaroo schaduwzeilen zijn ontworpen om klanten een langdurige, betrouwbare bescherming te bieden tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Coolaroo biedt klanten een garantie op al hun doeken, variërend van 3 jaar op het draagbare assortiment, tot een garantie van 15 jaar op de commerciële assortimenten.

Doek van topkwaliteit - Coolaroo biedt klanten een aantal verschillende productreeksen om aan alle behoeften en budgetten te voldoen. Het topassortiment 'Commercial' schaduwzeilen heeft een stofgarantie van 15 jaar, terwijl het 'Everyday'-assortiment een stofgarantie van 5 jaar heeft. We hebben ook andere Coolaroo-assortimenten op voorraad, waaronder de Party- en Premium-assortimenten van schaduwzeilen.

Roestvrijstalen bevestigingen - De bevestigingen op elke hoek van het schaduwzeil zijn belangrijk. Al onze schaduwzeilen zijn voorzien van hoogwaardige roestvrijstalen bevestigingen van mariene kwaliteit. Deze bevestigingen zijn ontworpen om lang mee te gaan en zullen vooral niet roesten. Bij schaduwzeilen van mindere kwaliteit zijn de bevestigingen over het algemeen van lage kwaliteit en kunnen ze gaan roesten. Door deze roest kan het doek van het schaduwzeil verkleuren als het regent.

90%+ UV-blokkering - Coolaroo is marktleider op het gebied van schaduwzeilen en biedt klanten betrouwbare, langdurige bescherming tegen de schadelijke ultrviolette stralen van de zon. Elke streng van elk Coolaroo schaduwzeil is behandeld om de schadelijke ultraviolette stralen van de zon te absorberen en te blokkeren waarop vele jaren kan worden vertrouwd. De bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon die door schaduwzeilen van mindere kwaliteit wordt geboden, wordt vaak pas na het breien van het doek aangebracht. Het op deze wijze aanbrengen van chemicaliën op eindproducten kan onregelmatige beschermingsniveaus opleveren die onbetrouwbaar zijn en die vaak in betrekkelijk korte tijd vervagen.

Ademend doek - Het gebreide doek van onze schaduwzeilen stimuleert warme lucht om door het doek naar boven te stijgen, waardoor de koelst mogelijke schaduw onder het schaduwzeil wordt gecreëerd. Het gebreide doek laat elk briesje door het schaduwzeil passeren en helpt zo de mensen eronder koel te blijven. Waterdichte schaduwzeilen laten geen lucht door, dus als sterk zonlicht het doek opwarmt, warmt dit op zijn beurt de lucht eronder op, die niet kan ontsnappen. Deze ingesloten lucht zal steeds warmer worden naarmate het sterke zonlicht het bladerdak erboven verder opwarmt. Het resultaat is dat de lucht onder de overkapping aanzienlijk warmer wordt dan de lucht eromheen, soms wel 5 graden warmer. De traditionele gebreide schaduwzeilen van Coolaroo creëren de koelste schaduw.

Ontworpen in Australië - De Coolaroo schaduwzeilen zijn ontworpen om de aanzienlijke uitdagingen van de Australische zomer aan te kunnen. Deze topkwaliteit schaduwzeilen bieden de beste bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon, een bescherming waarop u kunt vertrouwen, zelfs na vele jaren van gebruik.
The Shade Sail Boutique verkoopt al vele jaren de allerbeste schaduwzeilen van Australië. Coolaroo zijn Australië's bekendste fabrikant. Zij bieden klanten een aantal verschillende reeksen van schaduwzeilen, elk met behulp van op maat gemaakte stoffen ontwikkeld door het bedrijf. Elk van hun assortimenten schaduwzeilen heeft verschillende kenmerken en is gericht op verschillende eisen en prijspunten.

Vanaf het allereerste begin hebben we besloten dat we onze klanten alleen producten zouden aanbieden die voldoen aan drie kenmerken die wij essentieel vinden:

Creëer schaduw die beschermt tegen de schadelijke UltraVoilet straling van de zon


Dit is de belangrijkste producteigenschap van een schaduwzeil en is de reden waarom moderne schaduwzeilen in het leven zijn geroepen. Het bewezen, betrouwbare vermogen op lange termijn van een schaduwzeil om degenen die eronder schuilen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon is van het allergrootste belang. De bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon moet betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben.

De UV-bescherming die een bepaald schaduwzeil biedt, is voor de meeste klanten over het algemeen onmogelijk te beoordelen. Als de budgetzeilen dezelfde zeer hoge UV-bescherming bieden als de duurdere topmodellen, hoe kunnen klanten dan beslissen welke ze de bescherming zullen bieden die zij en hun dierbaren nodig hebben?

In principe geldt voor UV-bescherming, net als voor zoveel andere dingen in het leven, dat je over het algemeen krijgt waar je voor betaalt. Het probleem met schaduwzeilen is dat de meeste mensen niet de specialistische kennis hebben die nodig is om het verschil tussen verschillende producten te zien of te voelen, maar er zijn algemene regels. Het gewicht van het doek kan een goede indicatie zijn van de kwaliteit, waarbij zwaarder doek over het algemeen een teken van kwaliteit is, hoewel dit soms misleidend kan zijn. Premium schaduwzeilen worden gemaakt met UV gestabiliseerde strengen waarbij deze strengen aan elkaar worden gebreid om langdurige UV bescherming te bieden die regelmatig is over het gehele doek. Budgetzeilen worden ook van gebreide strengen gemaakt, maar de UV-bescherming wordt toegevoegd nadat het zeil is gemaakt door het afgewerkte artikel in een chemisch bad te dompelen. Vaak resulteert dit proces in een ongelijke toepassing van de chemicaliën, waardoor het beschermingsniveau over het hele doek verschilt, en aangezien de UV-coating alleen op het oppervlak van de draden zit, zal deze veel sneller slijten. Dit geeft aanleiding tot een ernstig probleem met goedkope schaduwzeilen ... Hoewel de stof in goede staat lijkt te zijn, kan de UV-bescherming zijn afgesleten of aangetast, maar hoe weet iemand dat?

De schaduwzeilen van de beste kwaliteit zijn gemaakt van hoogwaardige HDPE-strengen met ingebouwde UV-bescherming. Ze hebben over het algemeen een fabrieksgarantie van 3, 5, 10 of zelfs 15 jaar, die de prestaties van het doek garandeert. Let op deze garantie bij het kiezen van uw schaduwzeil. Alle Coolaroo schaduwzeilen hebben een langdurige garantie van de fabrikant met betrekking tot het doek.

Coolaroo schaduwzeilen worden gemaakt met solar doek dat het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Alle Coolaroo schaduwzeilen hebben langdurige UV bescherming ingebouwd, en hebben een lange staat van dienst om dit te bewijzen. Coolaroo schaduwzeilen zetten de gouden standaard voor UV-bescherming in de industrie wereldwijd.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid


Onze Australische schaduwzeilen van topkwaliteit bieden klanten een betrouwbare zonwering die lang meegaat. Bij het kiezen van uw schaduwzeil zijn er 3 elementen die u moet overwegen :

 • Duurzame UV-bescherming : Het gebreide HDPE-weefsel waarvan onze schaduwzeilen zijn gemaakt, is ontwikkeld door 's werelds grootste fabrikant en wordt geleverd met een garantie tegen UV-afbraak. De verschillende stoffen die bij de fabricage van de verschillende series worden gebruikt, variëren van model tot model, maar elk schaduwzeil biedt een zeer hoge mate van UV-bescherming die vele jaren meegaat
 • Stevige randen en boorden : Onder spanning worden de randen van een schaduwzeil gespannen tot een stevig vel zeildoek. Daarom is het belangrijk dat de randen en hoeken over de hele omtrek worden gestikt, zodat ze sterk genoeg zijn om jarenlang het nodige spanwerk te doorstaan.
 • Kwaliteitsbevestigingen op elke hoek : Roestvrijstalen bevestigingen van maritieme kwaliteit zijn te vinden op elke hoek van premium schaduwzeilen. Het gebruik van roestvrij staal van mariene kwaliteit zorgt ervoor dat er geen roestvorming optreedt en dat het schaduwzeil waaraan het is bevestigd, niet verkleurt.


Para a maioria de nós é muito difícil dizer a diferença entre uma vela de sombra de primeira qualidade e aquelas feitas com tecido orçamental. Embora as diferenças no tecido sejam difíceis de detectar, é geralmente possível identificar as velas de sombra orçamental examinando as bordas e a fixação de uma vela de sombra. Se uma vela de sombra tem uma fixação pequena e de baixa qualidade ou se as bordas não parecem fortes e robustas, então os outros elementos, tais como a protecção UV que ela dará, serão provavelmente também de baixa qualidade.

Assim, a forma mais fácil para a maioria das pessoas identificar se a vela à sombra oferece uma protecção UV de boa qualidade, é olhar para as fixações em cada canto e para os bordos do tecido. As imagens abaixo mostram as fixações e os bordos dos produtos Coolaroo Como se pode ver, as fixações são grandes e robustas e a costura ao longo das bordas parece forte e robusta. As velas Coolaroo são feitas usando fixações de aço inoxidável de 8mm, de qualidade marinha. Se uma vela de sombra tiver fixações de aço inoxidável de qualidade marinha, então pode estar confiante de que a protecção UV também será de alta qualidade. Procure também uma garantia de tecido do fabricante, pois este é também um óptimo indicador de qualidade.
schaduwzeil rechthoek - schaduwzeil tuin - fixations 1 schaduwzeil driehoek - schaduwzeil rechthoek - fixations 2 luifel - zonwering - fixations 3

Protecção solar de longa duração e fiável


A relação custo-benefício é um factor importante em quase todas as compras que fazemos. Quando ponderamos que produto oferece a melhor relação qualidade/preço, o preço é um elemento importante, mas raramente significa que o produto mais barato, ou mesmo o produto mais caro, é o melhor. A relação custo-benefício depende de uma série de elementos, incluindo o preço, mas também a qualidade, a fiabilidade, a durabilidade do produto. Quando todos estes elementos forem tidos em conta, o produto que oferece a melhor relação custo-benefício será provavelmente o que tem uma pontuação consistente em todos estes factores. Os consumidores querem produtos de bom valor que tenham o desempenho anunciado durante um período de tempo tão longo quanto possível. No caso de uma vela de sombra que tenha sido concebida para proteger a saúde das nossas famílias e entes queridos, é especialmente importante que uma vela de sombra proporcione a protecção UV que promete.

Esta promessa de protecção contra os raios UV do sol é a principal característica de uma vela à sombra. A maioria dos clientes escolhem normalmente a sua vela à sombra com base na protecção UV de longa duração que ela irá proporcionar. Há uma gama de velas à sombra no mercado, cada uma das quais é comercializada a diferentes pontos de preço, oferecendo diferentes benefícios. As velas de sombra parecem fazer parte de uma categoria de bens, que também inclui creme solar e afins, onde muitos clientes acreditam que escolher a protecção UV mais fiável possível é a melhor escolha.
Na Austrália, e cada vez mais noutras partes do mundo, as velas à sombra são consideradas principalmente como um produto relacionado com a saúde e só depois como um produto de estilo de vida. As velas à sombra oferecem benefícios de saúde semelhantes aos anunciados pelos cremes solares, e como acontece com os cremes solares muitas pessoas optam por evitar produtos orçamentais em favor de produtos com uma longa e comprovada experiência na protecção UV, mesmo que isso custe um pouco mais.

Ao instalar uma vela de sombra, o custo da vela de sombra real é apenas uma pequena parte do custo total. Cada vela de sombra requer um ponto de fixação sólido em cada um dos seus cantos. Embora seja possível fixar alguns dos cantos a estruturas existentes, tais como uma parede da casa ou uma grande árvore, é muitas vezes necessário pelo menos um ou dois postes para fixar cada canto da vela de sombra e completar a instalação. Também será necessário um kit de fixação incluindo tensores para que cada canto da vela de sombra possa ser correctamente tensionado e o tecido esticado para impedir a sua deslocação no e. Quando se considera que uma vela de sombra de boa qualidade durará muitos anos, então é geralmente mais rentável comprar uma vela de sombra de primeira qualidade que sabe que lhe dará uma protecção UV fiável e que durará muitos anos, em vez de comprar uma vela de sombra de orçamento onde não pode confiar na protecção UV e que poderá ter de substituir todos os anos.

Para encomendar uma vela de sombra de alta qualidade com protecção UV incorporada, basta seleccionar a gama, a forma, o tamanho e a cor que deseja, completar o processo de encomenda e a sua vela de sombra ser-lhe-á enviada dentro de 2 dias úteis após a recepção do seu pagamento.