Shade Sail Boutique Nederland

De beste schaduw voor uw tuin
☰ Menu
Assortiment  

Het installeren van uw schaduwzeil

Welke wilt u Gidsen te bekijken :
Volledige instructies

Volledige installatie-instructies voor een zeilgordijn van 5m x 5m

Waar installeert u uw Sail Shade

Bevestiging aan bestaande structuren of nieuwe palen


Als u eenmaal hebt besloten waar uw schaduwzeil moet komen, moet u bedenken waar elke hoek van uw schaduwzeil zal worden bevestigd.

Als je solide constructies in de buurt hebt, kun je ervoor kiezen om deze constructies te gebruiken als ankerpunten. Zelfs als de constructie niet ideaal geplaatst is, kan het toch mogelijk zijn om deze te gebruiken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een roestvrij stalen ketting of touw om de afstand tussen het ankerpunt en de bevestiging van het schaduwzeil te vergroten. Het is belangrijk dat voor de bevestigingen en het touw staal van goede kwaliteit wordt gebruikt, zodat ze sterk genoeg zijn om de spanning van het schaduwzeil aan te kunnen, zodat ze in het geheel niet uitrekken en niet gaan roesten en het doek van het schaduwzeil verkleuren.

Als u geen bestaande structuur in de buurt heeft om alle benodigde ankerpunten te maken, dan moet u houten of metalen palen plaatsen om deze noodzakelijke ankerpunten te maken.

Om de exacte positie van uw ankerpunten te bepalen is het het makkelijkst om uw schaduwzeil uit de verpakking te halen en het op de grond te leggen op de exacte positie waar u het wilt installeren. Als u zeker weet dat uw schaduwzeil perfect ligt, kunt u de juiste positie van het ankerpunt berekenen. Neem hiervoor een voorwerp met een rechte rand en snijd de hoek in de hoek van het schaduwzeil. Deze lijn zal de juiste richting zijn waarin het ankerpunt moet worden gemaakt. Zodra u de juiste richting heeft, moet u de minimumafstand tot het ankerpunt berekenen. U moet rekening houden met de spanschroef en andere bevestigingen en met enige rek van het schaduwzeil. Wij raden u aan om minstens 350mm over te laten.

Zonweringszeilen mogen niet horizontaal worden geïnstalleerd, anders loopt het regenwater naar het midden van het doek, waardoor het doek gaat doorhangen en het regenwater zich in het midden verzamelt en langzaam door het doek druppelt. Het is aan te bevelen om een schaduwzeil aan één kant 30 cm of meer hoger te installeren dan aan de andere kant, zodat het meeste regenwater naar het laagste punt stroomt. U moet ervoor zorgen dat het regenwater op het laagste punt valt, dus in het geval van een schaduwzeil dat aan de ene kant aan de zijkant van een huis en aan de andere kant aan palen in de tuin wordt bevestigd, is het waarschijnlijk wenselijk dat het regenwater naar de tuin stroomt.

Veel klanten besluiten om hun vierkante of rechthoekige schaduwzeil met architectonische twist te installeren. Hiervoor wordt aanbevolen dat de hoogteverschillen tussen de bevestigingspunten in de buurt van 60-80 cm liggen voor een vierkant schaduwzeil van 3,6m x 3,6m, en in de buurt van 1m tot 1,2 m voor een vierkant schaduwzeil van 5m x 5m
schaduwzeil camping - luifel-in1
Problemen die ontstaan als de afstand tussen de hoek van het schaduwzeil en het ankerpunt te groot is, kunnen relatief eenvoudig worden verholpen met behulp van een extra spanschroef, een stuk roestvrijstalen touw of een stuk roestvrijstalen ketting. Is de afstand echter niet groot genoeg, dan is het mogelijk dat u het schaduwzeil niet goed kunt spannen. Dit zal gevolgen hebben voor de levensduur van uw schaduwzeil en zal ook betekenen dat er water in het midden kan lopen als het regent en dat het doek kan doorhangen, waardoor het er minder mooi uitziet.

Vergeet niet dat het doek van het schaduwzeil onder spanning en na verloop van tijd zal uitzetten, zodat een lengte van 5 m tot 15 cm kan uitzetten. Bij een nieuwe installatie van een schaduwzeil mag de beschikbare ruimte tussen het ankerpunt en de hoekbevestiging van het schaduwzeil niet volledig worden benut, zodat deze uitrekking in de loop van de tijd mogelijk is. Ongeacht de vorm of grootte van het schaduwzeil dat u installeert, moet u altijd voldoende ruimte laten tussen de hoek van uw schaduwzeil en het ankerpunt, zodat het schaduwzeil correct kan worden gespannen.
Bij het installeren van een houten of metalen bevestigingspaal, dan zal de diepte tot waar deze onder de grond moet reiken afhangen van de grootte van de structuur die wordt gebouwd en de totale hoogte die nodig is boven de grond. Als een zeer elementaire richtlijn wordt vaak gesteld dat bij het installeren van een paal, een derde van de paal onder de grond moet zitten en twee derde erboven. Als u deze richtlijn gebruikt en u wilt uw schaduwzeil op een hoogte van ongeveer 2,4 m installeren, dan hebt u een paal van 3,6 m lang nodig met 1,2 m onder de grond. Hoewel dit slechts een algemene richtlijn is, wordt dit concept van een derde onder de grond en twee derde boven de grond al vele jaren met succes gebruikt als bouwnorm en wij raden u dan ook sterk aan deze richtlijn te volgen. Het is ook mogelijk om de paal in een hoek te plaatsen die recht tegenover de richting staat waarin hij door het schaduwzeil zal worden voortgetrokken. Dit kan de weerstand van de paal tegen eventuele bewegingen verhogen (raadpleeg de Coolaroo installatiegids (Engels) voor meer informatie)

Als de palen niet diep genoeg ingegraven zijn, kunnen ze verschuiven als het schaduwzeil wordt gespannen. Als dit gebeurt, kan het moeilijker blijken om de paal te verplaatsen en de beweging te corrigeren dan wanneer u de handleiding vanaf het begin volgt. Zelfs een kleine beweging aan de basis van de paal kan de positie van het schaduwzeil in gevaar brengen, waardoor het zeil niet wordt aangespannen en de levensduur wordt verkort.

Als uw paal wordt geïnstalleerd in zachte delen van de aarde, bijvoorbeeld door een laag zacht zand, dan moet de diepte van deze lagen niet worden meegenomen in de berekening van de vereiste diepte. Voor de meeste gaten die voor de bevestiging van palen worden gebruikt, wordt een diameter van 350 mm aanbevolen, maar de diepte is de belangrijkste factor.
schaduwzeil rechthoek - uv-bescherming-in1

Installatie

 zonwering - zonwering-in1 Maak het juiste ankerpunt op uw paal. U kunt een opbouwbevestiging gebruiken die met lange schroeven wordt vastgezet, of een bevestiging die door de paal heen gaat.

Om een verdraaiingseffect te creëren, moeten de bevestigingen op verschillende hoogtes worden geplaatst.
schaduwzeil tuin - schaduwzeil camping-in2 Pak het schaduwzeil uit, vouw het uit en plaats het waar u het wilt installeren.
schaduwzeil - schaduwzeil rechthoek-in3 Bevestig het schaduwzeil aan het eerste ankerpunt met behulp van een touw of iets dergelijks.
 schaduwzeil driehoek - uv-bescherming-in4 Gebruik het touw om de positie van het schaduwzeil in te korten of te verlengen zodat het zich in zijn uiteindelijke positie bevindt
 zonwering - schaduwzeil rechthoek-in5
 schaduwzeil driehoek - schaduwzeil driehoek-in5
Herhaal deze stappen met de overige hoeken van uw schaduwzeil, zodat het bij benadering in de juiste positie staat.
schaduwzeil tuin - schaduwzeil driehoek-in6 Pas de lengte van de touwen op elke hoek aan tot u tevreden bent met de uiteindelijke positie
schaduwzeil tuin - luifel-in7 Meet de afstand van het ankerpunt aan de muur of paal, tot de bevestigingsring op de hoek van het schaduwzeil
 schaduwzeil driehoek - schaduwzeil-in8 Bereid de roestvrijstalen bevestigingen voor elke hoek voor. In dit voorbeeld wordt een 6mm roestvrij stalen kabel gebruikt met een spanschroef aan één uiteinde.

Voor huishoudelijke installaties raden wij het gebruik aan van spanschroeven van 8 mm, karabijnhaken en, indien nodig, roestvrij staalkoord of -ketting.
 zonwering - schaduwzeil camping-in9
 zonwering - schaduwzeil tuin-in9
Bevestig voor elke hoek van het schaduwzeil de roestvrijstalen bevestigingen op hun maximale grootte en verwijder het touw.
schaduwzeil camping - schaduwzeil driehoek-in10 Draai bij elke hoek de spanschroeven aan om het schaduwzeil op spanning te brengen. U zult waarschijnlijk elke bevestiging meerdere keren moeten bezoeken, zodat ze in hetzelfde tempo worden aangedraaid. Als het schaduwzeil eenmaal goed is opgespannen, moet het stijf worden. Deze stijfheid zorgt ervoor dat het schaduwzeil niet beweegt in de wind en dat het zeil langer meegaat.
 uv-bescherming - schaduwzeil driehoek-in11 Uw schaduwzeil is nu geïnstalleerd! Nu kunt u genieten van een welverdiende rust onder uw nieuwe schaduwzeil ...

Belangrijke overwegingen

Belangrijke punten om te overwegen bij het installeren van een schaduwzeil

 schaduwzeil driehoek - uv-bescherming
Bij het plannen van de installatie van uw zeil schaduw zijn er een aantal punten die u moet overwegen, niet het minst van die is hoe het eruit zal zien. Een goede planning zal ervoor zorgen dat uw schaduwzeil de schaduw biedt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon die u nodig hebt, en dat het er ook mooi uit zal zien.

De belangrijkste beslissing is waar u het liefst schaduw wilt creëren. Veel mensen kiezen voor schaduw op een terras, een speelplaats voor de kinderen, een zwembad of, wat steeds populairder wordt, voor een carport. Ongeacht waar de schaduw nodig is, moet u beslissen hoe uw schaduwzeil op zijn plaats zal worden gehouden. In veel gevallen kan een schaduwzeil aan bestaande structuren worden bevestigd, zoals de muur van een huis of een grote, volwassen boom. Het kan ook zijn dat u palen moet plaatsen om nieuwe bevestigingspunten te creëren. Vaak zal de oplossing een mix zijn van bestaande structuren en nieuwe palen.

Warning: Undefined variable $para2 in /home/ecsuisse/public_html/cs-cga/VOILES/voiles-installation-instructions-eu.php(65) : eval()'d code on line 750

De grootte van het schaduwzeil


Bij het installeren van een schaduwzeil moet de afstand tussen de bevestigingspunten de lengte van het schaduwzeil (bijvoorbeeld 5m bij 5m), de bevestigingen op elke hoek, plus een toeslag voor het uitrekken van het schaduwzeil wanneer er spanning op wordt uitgeoefend. Een zeil van 5m zal na verloop van tijd oprekken tot 5,15m wanneer het gespannen is, en daar moet rekening mee worden gehouden. Voor een zeil van 5 m moet u dus rekening houden met: de lengte van 5 m, een uitrekking van 15 cm en twee sets bevestigingen (een set aan elk uiteinde) die elk 28 cm tot 36 cm kunnen zijn. Voor een schaduwzeil van 5m is dus een totale lengte van 5,65m tot 5,85m nodig.

Het is zeer belangrijk om ruimte te laten voor de spanschroeven en andere bevestigingen, omdat deze essentieel zijn voor het spannen van het doek om plaats te vinden. Eenmaal aangeleerd zal uw schaduwzeil stijf worden en gemakkelijk bestand zijn tegen harde wind en andere weersomstandigheden dan sneeuw. Wij raden u ten zeerste aan de bevestigingspunten van uw schaduwzeil zo te installeren dat er ruimte is voor de bevestigingskit en voor het doek om uit te rekken.
schaduwzeil terras - schaduwzeil driehoek-in1
Warning: Undefined variable $para4 in /home/ecsuisse/public_html/cs-cga/VOILES/voiles-installation-instructions-eu.php(65) : eval()'d code on line 767

Bevestiging van uw schaduwzeil aan een bestaande structuur


Onze schaduwzeilen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden, behalve de meest extreme. In geval van slecht weer en vooral bij harde wind zal het schaduwzeil een aanzienlijke druk uitoefenen op zijn bevestigingspunten. Daarom moet u ervoor zorgen dat de structuren waaraan het schaduwzeil wordt bevestigd, robuust genoeg zijn om deze krachten te weerstaan.

Als u een schaduwzeil aan de muur van een gebouw bevestigt, moet u er zeker van zijn dat het sterk genoeg is. Als u twijfelt, moet u een gekwalificeerde aannemer of iets dergelijks raadplegen.

We raden u altijd aan om uw schaduwzeil te verwijderen als er sneeuw wordt voorspeld, omdat de opgehoopte sneeuw een aanzienlijk gewicht kan hebben waartegen het doek van het schaduwzeil en de bevestigingen niet zijn bestand. U moet ook overwegen uw rolgordijn te verwijderen als er ongebruikelijk harde wind wordt voorspeld. Onze bevestigingssets bevatten spanschroeven en karabijnhaken, zodat het verwijderen van een schaduwzeil zeer snel en in slechts enkele minuten kan worden uitgevoerd.

Bevestigingspalen - Welk materiaal moet u gebruiken


Het is aan te bevelen om stalen of aluminium palen te gebruiken in plaats van houten palen. Roestvrij stalen en gegalvaniseerde stalen palen zijn sterker dan houten palen, en ze zullen niet rotten, vooral niet op de grond, zoals houten palen geneigd zijn te doen na een paar jaar. Stalen palen zijn sterker dan aluminium palen, maar deze laatste zijn beter bestand tegen roest.

Houten palen zijn over het algemeen minder duur, maar moeten wel een redelijke afmeting hebben (wij adviseren een minimum van 125 mm x 125 mm). Houten palen kunnen esthetischer zijn dan stalen palen, maar ze moeten elk jaar worden onderzocht om er zeker van te zijn dat ze in goede staat blijven.

Verkorte instructies

Quick Guide for installing a Sail Shade
This example uses a 3.6m x 3.6m square

To mount your sail shade to existing fixings takes you very little time. If you remove the shade sail in winter, this is the process you will follow the following spring.

For information on the location of fixings, choice of poles, etc. please see our full installation guides, but if you're lucky to have existing structures or poles in place you can install your shade sail very easily and quickly.
schaduwzeil - schaduwzeil terras-in1 Remove the sail shade from its packaging
schaduwzeil terras - schaduwzeil rechthoek-in2 Unfold the shade sail.

Decide which way around you want your shade sail
schaduwzeil - schaduwzeil camping-in3a
schaduwzeil camping - schaduwzeil-in3b
Note the reinforced edges on the under side of the shade sail (you will see them clearly when the sail is lifted into position)
 luifel - schaduwzeil tuin-in4 Here we are using turnbuckles.

Open the turnbuckles to their maximum length
schaduwzeil tuin - schaduwzeil camping-in5 Attach the turnbuckle to the shade sail and the existing fixing on the wall or post
 schaduwzeil driehoek - zonwering-in6a
 schaduwzeil driehoek - zonwering-in6b
Repeat this action for the opposite corner
schaduwzeil tuin - luifel-in7a
 uv-bescherming - schaduwzeil rechthoek-in7b
Attach the fixings to the remaining corners
schaduwzeil rechthoek - schaduwzeil camping-in8
 zonwering - zonwering-in9 Tighten the turnbuckles so that the shade sail is well tensioned. It is very important that the sail is stretched to create the necessary tension. This allows the sail shade to adopt is customary shape and ensures that it will last a long time, even in windy conditions
schaduwzeil - uv-bescherming-in10 Here is a view of the shade sail from beneath
 schaduwzeil driehoek - zonwering-in11 That's it ! Sit back and relax in the shade ....


The Shade Sail Boutique Europe
www.shade-sail-boutique.eu
Brendan Collis
✉ shade-sail-boutique@ec-suisse.com
☏ +41 76 285 23 62
☏ +44 7925 812 633

Hoofdkantoor
Shade Sail Boutique
Vy D'echallens 6
1040 Villars Le Terroir
Suisse